Dames dagtocht                          reisnr. 2019 D09

Donderdag 19 september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat gaan we doen?
 

We gaan een workshop doen in s-Hertogenbosch en gaan een originele Bossche bol maken. Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit s-Hertogenbosch, die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocoladefondant.
Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee grote gebakjes.

U krijgt alle tips en trucs te horen om de Bossche bol zelf te kunnen maken onder een genot van een kopje koffie/thee.
Gedurende 2 uur leren wij hoe wij de chocoladefondant moeten
maken en hoe wij zelf de soezen van een dikke laag chocolade kunnen voorzien. Vervolgens kloppen wij de slagroom en vullen we de bollen, die wij kunnen meenemen of zelf op kunnen eten.

Na deze workshop worden we afgezet in het centrum van
s-Hertogenbosch om op eigen gelegenheid te lunchen en gezellig te winkelen. Aan het eind van de dag gaan we nog met zn allen heerlijk dineren in een restaurant.

Ook deze waanzinnige dagtocht met alleen maar kakelende kippen kost slechts
50. p.p.