Dagtocht  Middelburg    Reis nr. 2019 D06

                    Donderdag 13 juni

 

 

 

 

Bezoek aan de Zeeuwse stad Middelburg
 

Het eerste ‘stedehuus” aan de Markt in Middelburg ging in 1426 door een grote brand verloren. Aan de andere zijde van de Markt werd in 1452 begonnen met de bouw van een nieuw (het huidige) stadhuis. De voorgevel was in 1458 voltooid. Eeuwenlang werd gebouwd aan het tot stand komen van het uiteindelijke resultaat.
Acht leden van de Zuid-Nederlandse architectenfamilie Keldermans werkten hieraan mee. Op 17 mei 1940 werd door een Duits bombardement het grootste deel van het fraaie gebouw verwoest. Na een lange periode van restauratie staat het al weer vele jaren te pronken in het hart van de stad.

De Lange Delft is de belangrijkste winkelstraat in Middelburg.
De leukste winkeltjes en de vele terrasjes maken de stad zeer gezellig. Op de donderdag is er ook een gezellige weekmarkt.

Vaar mee met de rondvaart van Middelburg en bekijk deze historische stad vanaf het water. Sinds 2004 organiseren Roland en Marleen van Banning rondvaarten door het mooie Middelburg. Tijdens de rondvaart worden we meegenomen langs de mooie grachtengordel, de passantenhaven tot in het stadshart van Middelburg. De gezellige dagtocht met koffie en gebak en de leuke rondvaart en na afloop nog een heerlijk
diner voor de de prijs van
€ 50.- p.p.