Stamppottendag donderdag 27 februari 2020
Reisnr. 2020.D01

Op deze stamppottendagtocht brengen wij u naar het land van de Contente Mens, t.w. Brabant. We rijden naar Heusden voor een boottocht over de Maas. Op de boot worden we ontvangen met koffie en gebak.
De lunch een paar uur later bestaat uit Erwtensoep met brood en spek en een worstenbroodje.


Rond 13.00 uur stappen we weer in de bus en rijden, via een mooi route door het Brabantse land naar Den Dungen voor een bezoek aan het museum ‘t Brabants Leven.
Daar wordt u rondgeleid door een stuk Brabantse geschiedenis en gebruiksvoorwerpen die haar weerga niet kent.
Tijdens het bezoek wordt u met humor geleid langs alle spullen die het museum rijk is. Es ge Brabants kunt is dè wel hendig, maar ook zonder die taalkennis kun je genieten van alle spullekes
of zoals Jo van der Heijden zelf zegt ”ouwe rommel”.

Natuurlijk is er ook plek om un bakske te vatte.
Het museum van de familie van der Heijden herbergt een grote verzameling gereedschappen en benodigdheden voor beroepen van vroeger. In totaal zijn er zo’n 35 beroepen tentoongesteld waaronder een klompenmaker, smid, timmerman, sigarenmaker, bakker, mandenmaker. Er is een winkeltje van vroeger en een schooltje. Er is ook een religieuze kamer waar je alles van het Rijke Roomsche leven terugvindt.

Verder is er de nagenoeg authentieke boerderij waarin de familie van der Heijden zelf woont. Als het museumbezoek is geëindigd stappen we weer in de bus en rijden, via een mooie route, naar De Moer waar we bij restaurant ’t Moaske van
een uitgebreid Stamppotten maal gaan genieten.
Verschillende stamppotten met de bijbehorende worst en spek zullen hun weg vinden naar uw hongerige maag.


Helemaal rond gegeten rijden we weer terug naar Rotterdam.

Deze ‘goed gevulde’ dagtocht kost u slechts
€ 50-- p.p.

https://maoske.nl/wp-content/uploads/2017/06/logo.png