12 dagen KroatiŽ 19 t/m 30 juni         reisnr. 2019 M04

    Makarska      Plitvice meren

Wie naar verre landen reist kan veel verhalen. In 2007 hebben we al eens een reis gemaakt naar Makarska. Die is, toen, zo goed bevallen dat het bestuur heeft besloten die reis te herhalen.

We vertrekken op woensdag 19 juni en rijden naar ons overnachtingsadres in Velburg. De volgende dag rijden we naar Korenica. Daar verblijven we dicht bij de Plivice meren. Eťn van de mooiste plekken in KroatiŽ.
Een Nationaal Park met 7 meren die boven elkaar liggen en in kleine watervallen in elkaar overlopen. In dit park brengt u de volgende dag door. U zult zien, zelfs een dag is te kort. Aan het eind van de dag gaan we terug naar ons overnachtingsadres. De volgende dag rijden we dan door naar Makarska. Daar verblijven we 6 nachten in Hotel Biokovka.
Een hotel dat 70 meter van het strand ligt, aan een boulevard vol met allerlei winkeltjes, eettentjes, dansgelegenheden, kroegjes enz. aan het eind van de boulevard loopt u zo de stad in en komt u aan de haven van Makarska.
 De dag er na mag u zelf invullen. Zonnen, winkelen en luieren.

De volgende dag is er excursie naar Dubrovnik. Een eeuwenoude, prachtige stad. Die moet u gezien hebben. Een dag later brengen we u helemaal de andere kant op naar Split. Eveneens een eeuwenoude stad
met een imposant kasteel en een ludiek centrum.
Op een van de dagen die volgen proberen we een boottocht te regelen langs de kust met een lunch aan boord en een mooie plek om te zwemmen en/of te zonnen.
We gaan Mostar bezoeken met de beroemde brug die tijdens de burgeroorlog werd verwoest en door Unesco weer is herbouwd.
Dan wordt het al weer tijd voor de terugweg, waarbij we eerst in Villach overnachten. Vervolgens nog een overnachting in Pforzheim en dan naar Rotterdam.
Maar niet voor we onze reis met een heerlijk diner hebben afgesloten.

Het wordt een reis met veel indrukken en bezienswaardigheden waar u nog lang op terug kunt zien en veel over kunt verhalen.

Deze reis kost u Ä 724,- p.p. en de extra kosten voor een eenpersoonskamer zijn Ä 140,-

Bij deze kosten zijn de kosten voor de excursies niet meegerekend.

Gerelateerde afbeelding